Origen: Porrera, Priorat, Catalunya
Denominació d’origen:
D.O.Q. Priorat
Varietats de raïm:
60% Garnatxa negra, 30% Sirà, 15% Carinyena i 15% Cabernet Sauvignon
Una vegada servit, el roig profund de El Cel 2013 emmiralla, perquè té la reverberació de tots els colors d’una terra, la pulsió de la sang i és reflex d’un cel, ara canviant, ara estable.
Maridatge:
Un vi tan excels i ric en cos, com El Cel 2013, demana l’acompanyament de plats de capriciosos a l’estil de la llebre confitada en escabetx d’herbes i verdures, la terrina de garrí de llet o el llom de cérvol amb salsa de magranes. En qualsevol tessitura, El Cel sempre alleugera la matèria grassa i dóna volada als plers.
Elaboració:
Verema manual recollida en caixes de 20 kg. Es derrapa el 100%
de la verema. Fermentació/maceració a temperatura controlada i efectuada en dipòsits d’acer inoxidable. Després de tres setmanes, es procedeix a una premsada suau a través d’una premsa horitzontal pneumàtica. Un vegada premsat, el vi passa a bótes de roure francès de 225 l, on es produeix la fermentació malolàctica..
Posterior a un envelliment d’entre 14 a 18 mesos a les botes de roure, el vi és cupejat i embotellat. El Cel 2013 ni es filtra ni es clarifica.
Grau alcoholic:
15,5 % vol.
Acidesa total tartàrica:
5,3 g/l.
Sucre Residual:
0,6 g/l.
Formació de la vinya:
Vinyes velles formades en vas i vinyes adultes en formació horitzontal (cordon royat i doble royat i conducció de la vegetació per pla vertical mitjançant emparrat ).
Edat de les vinyes:
de 16 a 104 anys.
Rendiment:
2500 kg/ha.