Vi negre Destí Merum Priorati 2016

25,95 € /Unitat
Impostos inclosos
Quantitat

Vi negre Destí, DO Priorat, Bodegas MerumPriorati

Descripció

Origen: Porrera, Priorat, Catalunya

Denominació d’origen: 

D.O.Q. Priorat 

Varietats de raïm: 

65% Garnatxa negra, 15% Carinyena, 10% Sirà i 10% Cabernet Sauvignon 

Maridatge: 

Destí 2013 combina a la perfecció amb plats més aviat magres:
Una coca de trempó amb llagostins; un turbot al forn de llenya
amb mil fulls de patata monalissa i pernil ibèric. És ideal també per acompanyar carns vermelles al foc, pintades amb herbes aromàtiques. 

Elaboració: 

Verema manual recollida en caixes de 20 kg. Es derrapa el 100%
de la verema. Fermentació/maceració a temperatura controlada i efectuada en dipòsits d’acer inoxidable. Després de tres setmanes, es procedeix a una premsada suau a través d’una premsa horitzontal pneumàtica. Un vegada premsat, el vi passa a bótes de roure francès de 225 l, on es produeix la fermentació malolàctica. 

Posterior a un envelliment d’entre 12 a 14 mesos a les botes de roure, el vi és cupejat i embotellat. El Destí 2013 ni es filtra ni es clarifica. 

Grau alcoholic: 

15 % vol. 

Acidesa total tartàrica: 

5,7 g/l. 

Sucre Residual: 

0,7 g/l. 

Formació de la vinya: 

Vinyes en formació horitzontal (cordon royat i doble royat). Conducció de la vegetació per pla vertical mitjançant emparrat. 

Edat de les vinyes: 

de 12 a 16 anys. 

Rendiment: 

3800 kg/ha. 

Sòl: 

Llicorell: Sòl rocós, molt pobre en matèria orgànica que obliga a una viticultura de poc vigor i baixos rendiments. La roca mare és laminada, fet que permet a les arrels del cep penetrar en profunditat ( fins a 15 metres de profunditat ). Ambdós factors contribueixen a generar un entorn idoni per a suportar l’estès estival i consolidar una perfecta maduració del raïm. 

Verema: 

L’anyada 2013 s’ha caracteritzat per una primavera força plujosa i un estiu i una tardor seca i càlida. La producció de la garnatxa ha estat irregular per les dificultats del quallat. La pedregada del mes de juny no ha tingut efectes importants. La verema va ser molt sana i va destacar per la seva qualitat. 

Nota de tast: 

Destí 2013 és un vi de gran intensitat aromàtica; molt atractiu al nas per la persistència d’accents minerals, a fruits madurs de tardor i un lleu perfum al tomaní –a la lavandula stoechas– que s’escampa per les terrasses de les nostres vinyes fent costat a altres plantes nobles de la Mediterrània. 

En boca, notem que Destí 2013 és sedós, ample i balsàmic; apreciem el ressò de la magrana, de l’endrina i la cirereta d’arboç; El notem llaminer, golós i amb un postgust allargat de subtileses. 

El color que observem en copa és un roig cirera intens, però també podem endevinar-hi la vibració cromàtica d’una posta de sol de tardor. 

  Política de seguretat

Emprem els mètodes de pagament més segurs i comuns

  Política d'enviament

Enviem en 48/72h a la zona del Maresme i Vallès Oriental