Origen: Porrera, Priorat, Catalunya
Denominació d’origen:
D.O.Q. Priorat
Varietats de raïm:
65% Garnatxa negra, 15% Carinyena, 10% Sirà i 10% Cabernet Sauvignon
Maridatge:
Destí 2013 combina a la perfecció amb plats més aviat magres:
Una coca de trempó amb llagostins; un turbot al forn de llenya
amb mil fulls de patata monalissa i pernil ibèric. És ideal també per acompanyar carns vermelles al foc, pintades amb herbes aromàtiques.
Elaboració:
Verema manual recollida en caixes de 20 kg. Es derrapa el 100%
de la verema. Fermentació/maceració a temperatura controlada i efectuada en dipòsits d’acer inoxidable. Després de tres setmanes, es procedeix a una premsada suau a través d’una premsa horitzontal pneumàtica. Un vegada premsat, el vi passa a bótes de roure francès de 225 l, on es produeix la fermentació malolàctica.
Posterior a un envelliment d’entre 12 a 14 mesos a les botes de roure, el vi és cupejat i embotellat. El Destí 2013 ni es filtra ni es clarifica.
Grau alcoholic:
15 % vol.
Acidesa total tartàrica:
5,7 g/l.
Sucre Residual:
0,7 g/l.
Formació de la vinya:
Vinyes en formació horitzontal (cordon royat i doble royat). Conducció de la vegetació per pla vertical mitjançant emparrat.
Edat de les vinyes:
de 12 a 16 anys.
Rendiment:
3800 kg/ha.
Sòl:
Llicorell: Sòl rocós, molt pobre en matèria orgànica que obliga a una viticultura de poc vigor i baixos rendiments. La roca mare és laminada, fet que permet a les arrels del cep penetrar en profunditat ( fins a 15 metres de profunditat ). Ambdós factors contribueixen a generar un entorn idoni per a suportar l’estès estival i consolidar una perfecta maduració del raïm.
Verema:
L’anyada 2013 s’ha caracteritzat per una primavera força plujosa i un estiu i una tardor seca i càlida. La producció de la garnatxa ha estat irregular per les dificultats del quallat. La pedregada del mes de juny no ha tingut efectes importants. La verema va ser molt sana i va destacar per la seva qualitat.
Nota de tast:
Destí 2013 és un vi de gran intensitat aromàtica; molt atractiu al nas per la persistència d’accents minerals, a fruits madurs de tardor i un lleu perfum al tomaní –a la lavandula stoechas– que s’escampa per les terrasses de les nostres vinyes fent costat a altres plantes nobles de la Mediterrània.
En boca, notem que Destí 2013 és sedós, ample i balsàmic; apreciem el ressò de la magrana, de l’endrina i la cirereta d’arboç; El notem llaminer, golós i amb un postgust allargat de subtileses.
El color que observem en copa és un roig cirera intens, però també podem endevinar-hi la vibració cromàtica d’una posta de sol de tardor.